Άγρια συμπλοκή μεταναστών στην Πάτρα – Τρείς τραυματίες και 10 προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μέσα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Ο απολογισμός της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα, ενώ ένα από αυτά διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμπλοκή αντελήφθησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως έφθασαν στον χώρο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καυγάς αφορούσε σε προσωπικές διαφορές μεταξύ των προσφύγων.

Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων, κυρίως Αφγανών, καθώς περίπου 120 άτομα έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένους χώρους απέναντι από το νέο λιμάνι.

Βασικός σκοπός τους είναι να καταφέρουν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία. Μάλιστα, κάθε μέρα οι πρόσφυγες αυτοί συγκεντρώνονται απέναντι από την περίφραξη του λιμανιού και προσπαθούν είτε να μπουν μέσα στη λιμενική ζώνη, είτε να κρυφτούν σε κάποιο όχημα.

Συνεχείς είναι οι περιπολίες μέσα κι έξω από το λιμάνι, τόσο από το Λιμενικό, όσο και από την Αστυνομία. Από τις αρχές του χρόνου έχουν συλληφθεί περίπου 230 πρόσφυγες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε κάποιο όχημα.

Όμως οι περισσότεροι αφήνονται στην συνέχεια ελεύθεροι, είτε διότι είναι ανήλικοι, είτε γιατί έχουν στην κατοχή τους έγγραφα προσωρινής διαμονής στη χώρα.


Πηγή koolnews.gr
Άγρια συμπλοκή μεταναστών στην Πάτρα – Τρείς τραυματίες και 10 προσαγωγές Άγρια συμπλοκή μεταναστών στην Πάτρα – Τρείς τραυματίες και 10 προσαγωγές Reviewed by George S on 3:08 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.