Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων: Στις 11:00 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

100.000 υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματά τους στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 

Από τις 11.00 το πρωί, οι 100.000 υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο). 

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους και να αναρτηθούν. Επιπλέον, στην ίδια πλατφόρμα του υπουργείου, από τις 11:00, αύριο, θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ) και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ, μη ελληνικής καταγωγής. 

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ χθες, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως για τους πρωτοετείς φοιτητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία δεν πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. 

Πέρυσι, η προθεσμία άρχισε αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα του ίδιου μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους. Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ. 

Με βάση το νόμο, ο αριθμός των μετεγγραφών που θα εγκριθούν θα είναι έως 15% του αριθμού των εισακτέων κάθε Σχολής και Τμήματος. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση των αιτούντων, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Κατόπιν, οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίσουν την εκτύπωση της ηλεκτρονικής τους αίτησης τους, στο Ίδρυμα υποδοχής τους, μαζί με τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν. Περίπου στις 10.00 το πρωί, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, με θέμα τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων: Στις 11:00 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων: Στις 11:00 ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ Reviewed by George S on 8/24/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.