Τι γίνεται αν κάποιος ουρήσει σε πισίνα!

Συμπεριφορές στην πισίνα

Από μικροί ακούμε ότι δεν κάνει να ουρήσουμε μέσα στην πισίνα, γιατί λέγανε ότι αν κάποιος το κάνει το νερό γύρω του θα πάρει ένα μπλε χρώμα κι έτσι όλοι θα καταλάβουν τι έχει γίνει.

Παρ΄ολ' αυτά, λίγοι ακολουθούν αυτές τις βασικές οδηγίες υγιεινής. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική, το 1/5 των κολυμβητών στις πισίνες παραδέχτηκε ότι έχει ουρήσει μέσα στην πισίνα.

Μπορεί στην θάλασσα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα αν κάποιος ουρήσει κοντά σου, στην πισίνα ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο πιο επικίνδυνα. Τα οξέα που βρίσκονται στα ούρα, όταν αναμειχθούν με το χλώρια που υπάρχει στις πισίνες, δημιουργούν έναν κακό συνδυασμό.
Μπορεί το χλώριο να βρίσκεται στην πισίνα για να «σκοτώνει» βακτήρια και μικροοργανισμούς όπως είναι το E. Coli, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει και δικούς του μικροοργανισμούς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ozy, επιστήμονες από την Αμερική και την Κίνα, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν για ποιο λόγο το νερό της πισίνας είχε μέσα δύο ουσίες, το χλωριούχο κυάνιο και την τριχλωραμίνη. Εκεί που κατέληξαν είναι ότι αυτές οι δύο ουσίες προέρχονταν από τα ούρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χλωριούχο κυάνιο έχει χρησιμοποιηθεί, σε μεγαλύτερες δόσεις, στον χημικό πόλεμο και η τριχλωραμίνη, επηρεάζει τους πνεύμονες και ερεθίζει το δέρμα.

Πηγή neopolis.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τι γίνεται αν κάποιος ουρήσει σε πισίνα! Τι γίνεται αν κάποιος ουρήσει σε πισίνα! Reviewed by George S on 7/19/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.