Σκωτία: Περισσότερα από 500 παιδιά είναι θύματα ή δυνητικά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο

Πάνω από 500 παιδιά ταυτοποιήθηκαν ως θύματα ή δυνητικά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης μέσω του διαδικτύου και 77 άτομα συνελήφθησαν για το ίδιο αδίκημα στη Σκωτία, στο πλαίσιο μίας έρευνας «μαμούθ» των τοπικών αρχών.

Στο μικροσκόπιο της Επιχείρησης Lattise, όπως ονομάστηκε, βρέθηκαν περίπου 30 εκατομμύρια άσεμνες φωτογραφίες, στη λήψη και τη διακίνηση των οποίων εμπλέκονται οι 77 συλληφθέντες. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τον βιασμό μερικών εκ των θυμάτων, την διακίνηση πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές ανήλικους, τον σεξουαλικό εκβιασμό και την αποπλάνηση ανηλίκου.

Από τα 523 θύματα ή δυνητικά θύματα των αδίστακτων δραστών, τα 122 έχουν παραπεμφθεί σε υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων. Η επιχείρηση έλαβε χώρα το διάστημα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου και περιλάμβανε 134 επιμέρους έρευνες. Πάνω από 300 κατηγορίες έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής, με αρκετές από τις έρευνες να μην έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

«Η σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου αποτελεί εθνική απειλή. Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί πραγματικότητα όχι μόνο για τη Σκωτία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και αφορά σε παιδιά όλων των ηλικιών, από νήπια μέχρι έφήβους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της έρευνας Αστυνόμος Μάλκολμ Γκρέιχαμ.

Όπως τόνισε, η Επιχείρηση Lattise είχε ως στόχο να ρίξει άπλετο φως σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, με τη δραστηριότητά της να εστιάζει τόσο στην ταυτοποίηση εκείνων που αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά μέσω της διαδικτυακής τους παρουσίας, όσο και στον εντοπισμό θυμάτων και δυνητικών στόχων τους.


Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σκωτία: Περισσότερα από 500 παιδιά είναι θύματα ή δυνητικά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο Σκωτία: Περισσότερα από 500 παιδιά είναι θύματα ή δυνητικά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο Reviewed by George S on 7/29/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.