Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν την Παρασκευή τα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air για την Πάρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η τελετή εγκαινίων και ο αγιασμός του νέου αεροδρομίου θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί ομιλία του πρωθυπουργού και χαιρετισμός από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean Airlines Ευτύχιο Βασιλάκη.

Ο πρωθυπουργός, αφού ξεναγηθεί και περιηγηθεί τους χώρους του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

    11:00 Αναχώρηση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Πάρο με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air
    11:40 Αφιξη στον νέο Κρατικό Αερολιμένα Πάρου
    12:00 Τελετή εγκαινίων - Αγιασμός
    12:10 Χαιρετισμός από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη
    12:15 Χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Aegean Airlines, Ευτύχιο Βασιλάκη
    12:20 Ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
    12:40 Ξενάγηση / περιήγηση στους χώρους του νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου
    13:30 Συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Πάρου
    20:00 Αναχώρηση με ειδική πτήση της Aegean/Olympic Air προς Αθήνα

Αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

«Η ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων και η κατασπατάληση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία με ανολοκλήρωτο το έργο κατασκευής διάδρομου του νέου αεροδρομίου της Πάρου, παρέμεινε μέχρι και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20/1/2015» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές εν όψει των εγκαινίων.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η Πάρος εντάχθηκε στις άγονες γραμμές, επειδή δεν διέθετε επαρκείς υποδομές αεροδρομίου, παρά μόνον έναν μικρό διάδρομο, στον οποίο μπορούσε να επιχειρεί μόνον ένας τύπος μικρού αεροσκάφους. Η επιδότηση της γραμμής Αθήνας- Πάρου, ως άγονης, ανερχόταν στα 4,2 εκατ. ευρώ ετησίως».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι η λειτουργία της γραμμής υπό καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας (σ.σ η επιδότηση) σε βάθος τετραετίας ανήλθε στο συνολικό ποσό των 16,8 εκατ. Σε απλή μετάφραση, η επιδότηση μίας τετραετίας, στοίχισε, τόσο όσο το συνολικό σχεδόν κόστος κατασκευής και ολοκλήρωσης του διαδρόμου και του πεδίου ελιγμών του νέου αεροδρομίου!» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές. 


Πηγή in.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου Reviewed by George S on 7/29/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.