Κάντε το νεροχύτη σας να λάμπει καλύτερα και από καινούργιος!!!

Η κουζίνα είναι το κέντρο της οικογενειακής ζωής και ο νεροχύτης το κομβικότερο σημείο της...

Οι γιαγιάδες, που είναι σοφές, λένε ότι «η νοικοκυρά φαίνεται απ” το νεροχύτη κι απ” τη μπουγάδα της». Περί νεροχύτη ο λόγος λοιπόν και, συγκεκριμένα, περί της απολύμανσής του απλά και φυσικά. Δείτε πώς να απαλλαγείτε από λεκέδες και δυσάρεστες οσμές κάνοντας τον νεροχύτη σας να λάμπει από καθαριότητα.

Υλικά

  • Μαγειρική σόδα
  • Ξίδι
  • Φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι
  • Λάδι
  • Χαρτί κουζίνας
  • 1 καθαρό σφουγγάρι

Βήμα 1ο

Κατ” αρχάς, αφαιρέστε οτιδήποτε υπάρχει στο νεροχύτη σας –από υπολείμματα τροφών, έως πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Με το απορρυπαντικό πιάτων σας και ένα καθαρό σφουγγάρι, σαπουνίστε τον και ξεπλύνετε καλά.

Έπειτα, «πασπαλίστε» κάθε επιφάνειά του με μαγειρική σόδα και με το σφουγγάρι σας τρίψτε τον με κυκλικές κινήσεις. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει απολυμαντικά, χωρίς να προκαλέσει αλλοιώσεις στον ανοξείδωτο νεροχύτη.

Βήμα 2ο

Με άφθονο ξίδι, ξεπλύνετε τη σόδα απ” το νεροχύτη (προετοιμαστείτε: σ” αυτό το στάδιο, ο νεροχύτης σας θα… αφρίσει απ” το κακό του). Το ξίδι θα βοηθήσει να εξαφανιστούν επίμονα σημάδια και λεκέδες στο νεροχύτη σας. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι σας και ξεπλύνετε με πολύ νερό.

Βήμα 3ο

Για να ξεφορτωθείτε δυσάρεστες οσμές και να κάνετε το νεροχύτη σας και πάλι αστραφτερό, τρίψτε μαλακά τις φλούδες από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι σε όλα τα σημεία.

Βήμα 4ο

Τέλος, γυαλίστε τις επιφάνειες του νεροχύτη, περνώντας τις με λίγο λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας.


Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κάντε το νεροχύτη σας να λάμπει καλύτερα και από καινούργιος!!! Κάντε το νεροχύτη σας να λάμπει καλύτερα και από καινούργιος!!! Reviewed by George S on 7/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.