Η Aμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας απαγόρευσε όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Τουρκία

Η FAA απαγόρευσε όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Τουρκία 

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (Federal Aviation Administration, FAA) απαγόρευσε σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις από την Τουρκία προς τις ΗΠΑ και αντιστρόφως, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και τις επιχειρήσεις καταστολής των επίδοξων πραξικοπηματιών. 

Η FAA εξέδωσε επείγουσα ειδοποίηση με την οποία απαγορεύει σε όλα τα εμπορικά και ιδιωτικά αεροσκάφη να εκτελούν πτήσεις από και προς την Τουρκία. «Η FAA παρακολουθεί την κατάσταση στην Τουρκία σε συντονισμό με τους εταίρους μας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και θα επικαιροποιεί τους περιορισμούς καθώς η κατάσταση θα εξελίσσεται», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. Χθες το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία προς τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, 24 ώρες μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 265 άνθρωποι. 

Με δεδομένη «την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και τις συνέπειές της, ενθαρρύνουμε τους αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στην Τουρκία», αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας. Στην ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται επίσης στον «αυξημένο κίνδυνο» λόγω της δράσης «τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλη την Τουρκία».

«Οι ξένοι τουρίστες, περιλαμβανομένων των Αμερικανών, έχουν ήδη στοχοθετηθεί από διεθνείς και εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις» στην Τουρκία. 

Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η Aμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας απαγόρευσε όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Τουρκία Η  Aμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας απαγόρευσε όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Τουρκία Reviewed by George S on 7/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.