Η νέα υπηρεσία του Facebook - Τα μηνύματα θα έχουν την δυνατότητα να αυτοκαταστρέφονται

Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να εξαφανίζουν τις συνομιλίες

Το Facebook αποφάσισε τελικά να προσθέσει μια νέα ρύθμιση για την επιπλέον προστασία των χρηστών, επιτρέποντάς τους να έχουν «μυστικές συνομιλίες» που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε... να αυτοκαταστραφούν.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία δεν θα είναι αμέσως διαθέσιμη σε όλους 900 εκατομμύρια χρήστες που είναι ενεργοί κάθε μήνα στην εφαρμογή. Το χαρακτηριστικό της «μυστικής συνομιλίας» θα εισαχθεί αρχικά για περιορισμένη δοκιμή σε χρήστες, αλλά το Facebook πρόσθεσε ότι θα ευρέως διαθέσιμο μέσα στο καλοκαίρι.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί την υπηρεσία του Whatsapp, αλλά αντί να αναγκάσει σε αναβάθμιση τους χρήστες θα τους επιτρέπει αν θέλουν να επιλέξουν να το ενεργοποιήσουν.

Ουσιαστικά, ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει πόσο χρόνο θα παραμένει ορατό κάθε μήνυμά του, αφότου αναγνωσθεί από τον παραλήπτη. Μετά την πάροδο του χρονικού ορίου, τα μηνύματα θα αυτοκαταστρέφονται, δίχως να αφήνουν πίσω οποιοδήποτε... πειστήριο!

Σύμφωνα με ανακοινώσεις και διαρροές από το κοινωνικό δίκτυο, το Facebook προχωρά σε αυτή την αλλαγή για λόγους ασφαλείας, καθώς υπάρχουν μηνύματα τα οποία περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, τα οποία δεν είναι ασφαλές να υπάρχουν στο ίντερνετ.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ενεργοποιηθεί η μυστική συνομιλία, οι χρήστες δεν θα μπορούν να ανταλλάξουν κινούμενες εικόνες δηλαδή τα γνωστά gif και βίντεο, να στείλουν χρήματα ή να χρησιμοποιήσουν άλλες λειτουργίες του Facebook Messenger.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Η νέα υπηρεσία του Facebook - Τα μηνύματα θα έχουν την δυνατότητα να αυτοκαταστρέφονται Η νέα υπηρεσία του Facebook - Τα μηνύματα θα έχουν την δυνατότητα να αυτοκαταστρέφονται Reviewed by George S on 7/12/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.