Εύβοια: Μερική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη. Μεγάλες καταστροφές

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις. 

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, η φωτιά πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχε σχηματιστεί και εκδηλώνονται φόβοι ότι μπορεί να φτάσει μέχρι την Λίμνη.

Σχεδόν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυτή τη στιγμή επιχειρούν σε αυτό το μέτωπο ώστε να εμποδίσουν τις φλόγες να κατευθυνθούν στη Λίμνη.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι από τον οικισμό Κατούνια εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους, λόγω δυσφορίας από τους πυκνούς καπνούς

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες, παρατηρείται αυτή την  ώρα μερική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς  στη δασική περιοχή ανατολικά της κωμόπολης λίμνης. Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται στην Λίμνη όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από την ευρύτερη περιοχή.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η  πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς  εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. Υπό έλεγχο συνολικά σε όλο το πύρινο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας τέθηκε η φωτιά μετά και την τελευυταία εστία στην Κατούνια, η  οποία ελέγχθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης,  που συνεχίζουν το έργο τους  έως και αυτή την ώρα, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς.

Ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται ισχυροποίηση των ανέμων, κατά τις μεσημβρινές ώρες και υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης της φωτιάς.


Πηγή madata.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Εύβοια: Μερική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη. Μεγάλες καταστροφές Εύβοια: Μερική αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη. Μεγάλες καταστροφές Reviewed by George S on 7/31/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.