Έτσι θα απομακρύνεται την μυρωδιά από τις ξύλινες κουτάλες

Αποχαιρετίστε τις οσμές και τις άσχημες μυρωδιές από τα ξύλινα σκεύη σας.

Μπορεί να τις λατρεύουμε επειδή είναι πιο στιλάτες και μοντέρνες και –κυρίως– γιατί δεν χαράζουν τα σκεύη μας, ωστόσο οι ξύλινες κουτάλες κρατούν τη μυρωδιά και τις οσμές του φαγητού. Παράλληλα, εγκλωβίζουν μέσα τους πολλά μικρόβια. Τόσα μικρόβια μάλιστα που ειδικοί λένε ότι αν πάμε την κουτάλα για ανάλυση, τα αποτελέσματα θα μας κάνουν να θέλουμε να τις εξορίσουμε για πάντα από την κουζίνα, το σπίτι και τη ζωή μας. 

Και μπορεί τελευταία να έχουν εισβάλλει στις ζωές μας οι νέες κουτάλες από καουτσούκ, ωστόσο για εσάς που λατρεύετε το ξύλο –ή απλά δεν σας πάει καρδιά να αποχωριστείτε τις παλιές κουτάλες σας– σας παρουσιάζουμε τον καλύτερο, αμεσότερο και πιο οικονομικό τρόπο για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές φαγητού από τις ξύλινες κουτάλες σας. Ακόμα καλύτερα: με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε και να τις απολυμάνετε 100%.
Είναι γεγονός: οι ξύλινες κουτάλες μετατρέπονται εύκολα σε εστίες μικροβίων.

Κατ’αρχάς, πλύνετε την κουτάλα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και χλιαρό νερό τρίβοντάς την, ταυτόχρονα, με ψιλό σύρμα προκειμένου να αφαιρέσετε καλά τα υπολείμματα τροφής. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την καλά.


Παράλληλα, βράστε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και ρίξτε σε αυτό ¼ φλ. λευκό ξίδι. Όταν βράσει το νερό, βυθίστε σε αυτό την κουτάλα και αφήστε την μέσα μέχρι το νερό να ξαναπάρει μια βράση. Το βραστό νερό σε συνδυασμό με την οξύτητα του λευκού ξιδιού, θα εξολοθρεύσει τα μικρόβια που επιμένουν να παραμένουν εγκλωβισμένα στους πόρους της ξύλινης κουτάλας σας. Αφαιρέστε την κουτάλα και αφήστε την πάνω σε μια λαδόκολλα.


Βυθίστε την κουτάλα σε λίγο βραστό νερό.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε την με λίγη μαγειρική σόδα και ραντίστε τη με λευκό ξίδι. Μην τρομάξετε αν δείτε αυτό το διάλυμα να αφρίζει – αυτή η δράση θα εξουδετερώσει τις άσχημες και επίμονες μυρωδιές του φαγητού. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30-40 λεπτά προτού ξεπλύνετε την κουτάλα με χλιαρό νερό. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα σούπερ φυσικά καθαριστικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Τέλος, τοποθετήστε την πάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήστε την να στεγνώσει καλά.


Πηγή spirossoulis.com
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έτσι θα απομακρύνεται την μυρωδιά από τις ξύλινες κουτάλες Έτσι θα απομακρύνεται την μυρωδιά από τις ξύλινες κουτάλες Reviewed by George S on 7/10/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.