Τι θα ισχύσει για τους παιδικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ

Δεν υφίσταται μείωση προϋπολογισμού, λένε τρεις υπουργοί

Εξηγήσεις για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς δίνουν με κοινή ανακοίνωση ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλης, η Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με το νέο σύστημα υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνισης της Οικογενειακής με την Επαγγελματική Ζωή» 2016-17.
Όπως αναφέρουν οι τρεις υπουργοί:

-Οι λόγοι που επιβάλλουν τις αλλαγές στο πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη χρονιά περίπου 14.000 παιδιά από νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έλαβαν το voucher, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δομών (παιδικοί σταθμοί). Τα παραπάνω προβλήματα προέκυψαν λόγω της δομής του παλιού προγράμματος και δεν οφείλονται σε αμέλεια των Υπηρεσιών.

-Δεν υφίσταται μείωση προϋπολογισμού, το αντίθετο μάλιστα, αφού είναι πλέον πιθανό να υπάρξει αύξηση των πόρων που διατεθούν. Κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, οι δαπάνες του προγράμματος διαμορφώθηκαν σε 175 εκατ. ευρώ, ενώ το έσοδο κάθε δομής από κάθε μεμονωμένο voucher ανήλθε στο ύψος που προσδιορίζει η νέα ΚΥΑ.


Πηγή newsbeast.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τι θα ισχύσει για τους παιδικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ Τι θα ισχύσει για τους παιδικούς σταθμούς και το ΕΣΠΑ Reviewed by George S on 7/08/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.