Ελασσόνα: Απασχολούσαν ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευαν

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει η δραστηριότητα ενός 37χρονου και ενός άγνωστου συνεργού του που, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, έμπαιναν σαν... κύριοι στα σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα και άρπαζαν τις οικονομίες τους.

Αφορμή για την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποτέλεσε η ταυτοποίηση του  37χρονου ως δράστη της κλοπής ενός πορτοφολιού με 200 ευρώ από το σπίτι ενός 76χρονου, στο οποίο μπήκε βρίσκονταν ανασφάλιστη την είσοδο. Όπως αποδείχθηκε, ο συγκεκριμένος κράτησε απασχολημένο τον ένοικο, ώστε να μπορέσει ο συνεργός του να ψάξει ανενόχλητος το σπίτι και να βρει το πορτοφόλι.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που χτυπούσε με αυτό τον τρόπο το «δίδυμο» των κακοποιών. Πριν από ένα χρόνο, στην ίδια περιοχή, είχαν αποπειραθεί να αρπάξουν χρήματα και διάφορα αντικείμενα από το σπίτι ενός 71χρονου. Οι αστυνομικοί, που υπέβαλαν δικογραφία για κλοπή και απόπειρα κλοπής σε βάρος του 37χρονου και του άγνωστου συνεργού του, εκτιμούν ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχουν ξαφρίσει πολύ περισσότερους ηλικιωμένους και συνεχίζουν την προανάκριση για να διαλευκάνουν και άλλες υποθέσεις.

Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Μελιγαλά ένας 32χρονος ο οποίος, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αποπειράθηκαν να τρυπώσουν στο σπίτι μιας γυναίκας. Όμως, δεν τα κατάφεραν καθώς έγιναν αντιληπτοί και το έβαλαν στα πόδια.


Πηγή pronews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ελασσόνα: Απασχολούσαν ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευαν Ελασσόνα: Απασχολούσαν ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευαν Reviewed by George S on 7/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.