Η ανομβρία "χτυπάει" τους αγρότες – Εκτιμήσεις για μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες σε ολόκληρο το νησί, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην παραγωγή του ελαιολάδου την επόμενη ελαιοκομική περίοδο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση και με την παρατεταμένη ανομβρία, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, σύμφωνα με τους ίδιους, θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα ως προς την απόδοση των ελιών τόσο σε ελαιόκαρπο όσο και σε ποσότητα λαδιού.

Κι αυτό γιατί το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στα ύψη από την Άνοιξη, οπότε και συνήθως τελείται η καρπόδεση.

Οι αγρότες επισημαίνουν και το γεγονός ότι για μία τέτοια ζημιά δεν προβλέπεται αποζημίωση από την πλευρά του αρμόδιου φορέα προς τους παραγωγούς, παρά μόνο εξαιτίας παγετού.

Οι ίδιοι ζητούν να αλλάξει το καθεστώς των αποζημιώσεων και να λαμβάνουν χρήματα και για τέτοιου είδους ζημιές, καθώς χαρακτηρίζονται καθοριστικές για την παραγωγή του ελαιολάδου.


Πηγή cretapost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η ανομβρία "χτυπάει" τους αγρότες – Εκτιμήσεις για μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου Η ανομβρία "χτυπάει" τους αγρότες – Εκτιμήσεις για μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου Reviewed by George S on 7/03/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.