Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής

Κάηκαν δύο λυόμενες κατοικίες - Πλέον επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα 

Νωρίτερα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στην περίφραξη ενός σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας γύρω στη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή πίσω από το σούπερ μάρκετ Μασούτης.

O δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής. Από τις 16:00 το μεσημέρι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και σχεδόν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά προς το Νέο Μαρμαρά, ενώ και προς το Πόρτο Καράς η πυροσβεστική έχει καταφέρει να περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς.

Η φωτιά δεν έφτασε κοντά στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Πόρτο καράς, ωστόσο, έκαψε δύο λυόμενες κατοικίες, που χρησιμοποιούνται ως τόπος διαμονής εργατών. Ευτυχώς ήταν άδειες.

Νωρίτερα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στην περίφραξη ενός σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο.


Πηγή protothema.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής Reviewed by George S on 6/25/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.