Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ενοχλούν… τις χελώνες caretta-caretta

Η θαλάσσια χελώνα caretta-caretta αποτελεί προστατευόμενο είδος προτεραιότητας βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Για την διατήρηση του πληθυσμού της, η οποία έχει υποστεί σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια, προβλέπεται η λήψη μέτρων προστασίας στις περιοχές ωοτοκίας της που σχετίζονται με την απλή χρήση του αιγιαλού, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Ειδικότερα για την περίοδο 1/5-30/9, που είναι η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και της εκκόλαψης των φωλιών, σε όλη την παραλιακή ζώνη από Σταλό έως Κολυμπάρι έχουν εφαρμογή τα μέτρα προστασίας της, μεταξύ των οποίων είναι η αποφυγή ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, το μάζεμα των ξαπλωστρών από την παραλία μετά την δύση του ηλίου, η μη κίνηση βαρέων οχημάτων κλπ.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι δραστηριότητες που προβαίνουν σε απλή χρήση αιγιαλού μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Χανίων (τηλ. 28213-45839). Μη τήρηση των μέτρων αυτών, η οποία θα διαπιστώνεται σε σχετικούς ελέγχους υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα συνεπάγεται την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.


Πηγή cretapost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ενοχλούν… τις χελώνες caretta-caretta Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ενοχλούν… τις χελώνες caretta-caretta Reviewed by George S on 6/09/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.