Σύνδρομο της Ηλέκτρας: Όταν μια γυναίκα ερωτεύεται μια εκδοχή του μπαμπά της

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι αρκετές γυναίκες –αν όχι όλες– ελκύονται ερωτικά από άντρες που μοιάζουν είτε εμφανισιακά είτε στο χαρακτήρα με τον πατέρα τους.

Η ειδικός σε θέματα σχέσεων Δρ Τζούντιθ Ράιτ εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό και πώς ο «προ-σεξουαλικός προγραμματισμός», όπως τον ονομάζει, επηρεάζει τις ερωτικές επιλογές του γυναικείου φύλου.


Σύμφωνα με την ειδικό, ο «προ-σεξουαλικός προγραμματισμός» συμβαίνει σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς τα μικρά παιδιά μαθαίνουν για τις ανθρώπινες σχέσεις «με βάση τον τρόπο που τους φέρονται οι κύριοι φροντιστές τους».

Μάλιστα, υποστηρίζει πως, ακόμη κι αν η γυναίκα δεν είχε ως παιδί καλή σχέση με τον πατέρα της, και πάλι θα αναζητήσει ένα σύντροφο που του μοιάζει, σε μια προσπάθεια να «διορθώσει» το παρελθόν.

Από την άλλη, «μπορεί μια γυναίκα να πιστεύει ότι έχει βρει ένα σύντροφο εντελώς αντίθετο με τον πατέρα της, όμως και πάλι το υποσυνείδητο βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει στο γνώριμο», δηλώνει η Ράιτ.


Πηγή onmed.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σύνδρομο της Ηλέκτρας: Όταν μια γυναίκα ερωτεύεται μια εκδοχή του μπαμπά της Σύνδρομο της Ηλέκτρας: Όταν μια γυναίκα ερωτεύεται μια εκδοχή του μπαμπά της Reviewed by George S on 6/01/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.