Σοκάρουν τα νέα πακέτα τσιγάρων

Σάπια δόντια, άρρωστοι πνεύμονες, μωρά πνιγμένα στον καπνό, ένας νεκρός καπνιστής, άλλος με μάσκα οξυγόνου και ένας τρίτος με τραχειοστομία.

Δεν θα διαφωνήσει κανείς: είναι εικόνες που σοκάρουν! Αυτή, όμως, είναι η νέα πραγματικότητα. Οσοι καπνιστές προμηθεύτηκαν τα καινούργια «πακέτα φρίκης» τις αντίκρισαν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της κοινοτικής Οδηγίας 2014/44 που με καθυστέρηση εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας.

Βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι -προς το παρόν- τυχεροί που δήλωναν άγνοια για το θέμα, αφού κάποια πακέτα δεν είναι ακόμη «ντυμένα» μ' αυτές τις φωτογραφίες. Συνολικά 12 από τις 36 εικόνες που υπάρχουν θα εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες με στόχο να κάνουν πολλούς να το ξανασκεφτούν προτού πάρουν την απόφαση να βάλουν τσιγάρο στο στόμα τους.

«Δεν το αντέχω»


Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν σε κεντρικά σημεία πώλησης προϊόντων καπνού στο κέντρο της Αθήνας. Μείναμε πάνω από δύο ώρες συζητώντας με συμπολίτες μας εθισμένους στη νικοτίνη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξη και τα συναισθήματα απέχθειας που ένιωσαν, όταν αμέριμνοι πήραν στα χέρια τους το «νέο» πακέτο τσιγάρου που καπνίζουν καθημερινά.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν επίμονα από τους πωλητές να τους το αντικαταστήσουν με ένα παλιό που δεν περιέχει αυτές τις «αηδιαστικές», όπως λένε οι ίδιοι, απεικονίσεις. «Δεν αντέχω να το έχω στην τσέπη μου», αναφέρει ο 67χρονος Μηνάς Καπνάς. «Κάθε φορά που βγάζω για να ανάψω ένα τσιγάρο, κάνω τις ίδιες σκέψεις. Η αποστροφή που νιώθω είναι τόσο μεγάλη που είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι ειλικρινά να το κόψω», τονίζει.


Πηγή ethnos.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Σοκάρουν τα νέα πακέτα τσιγάρων Σοκάρουν τα νέα πακέτα τσιγάρων Reviewed by George S on 6/15/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.