Πύρινη κόλαση στη Ρόδο -Ανεξέλεγκτη η φωτιά, μεγάλες ζημιές

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο...

Η φωτιά, που εκτιμάται ότι ξεκίνησε από δασική περιοχή μεταξύ Αρνίθας και Απολακκιάς, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μάλιστα, το χωριό Απολακκιά εκκενώθηκε, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι το γήπεδο 5Χ5  στην πλατεία του χωριού, ενώ έχουν καταστραφεί περιβόλια περιμετρικά του χωριού, έχουν καεί στάβλοι και αγροτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πλησιάζει πλέον την Αρνίθα, με μέτωπα να αναζωπυρώνονται και στην Ιστριο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 4 πυροσβεστικά και 2 ελικόπτερα (αναμένονται άλλα δύο), καθώς και επίγειες δυνάμεις. Στην κατάσβεσή της θα συνδράμουν 2 καναντέρ από τη Σάμο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στα Μαριτσά.

Δόθηκε ήδη εντολή για την ενίσχυση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης με 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος από την Αθήνα, ενώ αναμένεται άμεσα στη Ρόδο ο συντονιστής επιχειρήσεων της Π.Υ., υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Αύριο προγραμματίζεται εξάλλου να έρθουν στο νησί κι άλλα πυροσβεστικά οχήματα.

15:40: Τα μέτωπα φαίνεται πως πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα και πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τόσο για την Αρνίθα, όσο και για την Παναγία Σκιαδενή. Αυτή την ώρα, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν από αέρος δύο Κάναντερ και δύο ελικόπτερα, ενώ επιπλέον αναμένονται και δύο Super Puma.

16:01: Το μέτωπο προς την Παναγία Σκιαδενή έχει περιοριστεί, ωστόσο άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά κατευθύνεται και προς την Ίστριο, δημιουργώντας ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα για τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.  Σύμφωνα με δήλωση στη «Ροδιακή» του προέδρου της Ιστρίου Βασίλη Βουκκή, οι πύρινες γλώσσες κυκλώνουν και την Ίστριο, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα λεπτά η εκκένωση του οικισμού.

16:10 Χάρτης με τα δύο μέτωπα που μαίνονται στην περιοχή, σύμφωνα με το πρόγραμμα MODIS της NASA (από τον Γιάννη Δραβίλα)



16:40: O πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιστρίου Βασίλης Βουκκής δήλωσε στο topontiki.gr: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Εκκενώνουμε το χωριό, μεταφέροντας κυρίως τους ηλικιωμένους σε γειτονικές περιοχές. Τα σπίτια δεν απειλούνται άμεσα, αλλά αν δεν υπάρξει σύντομα βοήθεια από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της περιοχής σύντομα η φωτιά θα μας κυκλώσει».


Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πύρινη κόλαση στη Ρόδο -Ανεξέλεγκτη η φωτιά, μεγάλες ζημιές Πύρινη κόλαση στη Ρόδο -Ανεξέλεγκτη η φωτιά, μεγάλες ζημιές Reviewed by George S on 6/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.