Ανατροπή: 3% μπροστά η "παραμονή" σε νέα δημοσκόπηση μετά το θάνατο της Κοξ

Η εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση προηγείται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες του στρατοπέδου του Brexit, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ.

Η δημοσκόπηση του Survation για τη Mail on Sunday φέρνει στο 45% το «In» έναντι 42% του «Out».

Προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation, που είχε δημοσιευθεί την Πέμπτη, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, έδινε στο 42% το «In» και στο 45% το «Out».

Η νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την ίδια ώρα στη σφυγμομέτρηση της YouGov που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times έδειξε πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ επανέκτησε οριακό προβάδισμα (44% - 43%) έναντι όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Στο μεταξύ, μετά από τη διακοπή της εκστρατείας για το δημοψήφισμα- και από τα δύο «στρατόπεδα»- έπειτα από τη δολοφονία της Κοξ, σήμερα πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Νάιτζελ Φάρατζ και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, θα κάνουν τηλεοπτικές εμφανίσεις. Και ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ξαναμπαίνει στη «μάχη» για να πείσει τους ψηφοφόρους, απαντώντας απόψε σε ερωτήσεις του κοινού απευθείας στο BBC.

Ομως, η προεκλογική εκστρατεία δεν αναμένεται να επανέλθει ουσιαστικά πριν από την Τρίτη, με το debate στο Στάδιο Γουέμπλεϊ ενώπιον 6.000 ανθρώπων.

Για τις επιπτώσεις του Brexit μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν τονίζοντας ότι η κεντρική εκτίμηση είναι πως το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 5 ή 6 ποσοστιαίες μονάδες.


Πηγή koolnews.gr
Ανατροπή: 3% μπροστά η "παραμονή" σε νέα δημοσκόπηση μετά το θάνατο της Κοξ Ανατροπή: 3% μπροστά η "παραμονή" σε νέα δημοσκόπηση μετά το θάνατο της Κοξ Reviewed by George S on 2:19 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.