Δήλωση Πάγκαλου: Στα Ίμια η Τουρκία είχε συντριπτική υπεροχή, θα κλαίγανε μανούλες

Τι αποκάλυψε για το ρόλο των Αμερικανών

Μια σημαντική αποκάλυψη για την εποχή των Ιμίων έκανε χθες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.  Σύμφωνα με όσα είπε ο Θ. Πάγκαλος στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ, αρκετά χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, ο τότε αμερικανός ΥΠΕΞ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ του εκμυστηρεύτηκε μια μυστική επιχείρηση που είχε μπει σε ισχύ εκείνα τα κρίσιμα 24ωρα.  «Μου λέει "δεν ήταν δύο αμερικανικά πλοία εκεί περα"; 

Λέω "ναι, αυτά παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων της Τουρκίας και της Ελλάδας". "Ναι", μου λέει, "αλλά πέραν αυτού, είχαν ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα. 

Δηλαδή, μόλις αποφασίζατε να ρίξετε εσείς ή Τούρκοι ή και οι δύο τους πυραύλους σας θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα"» είπε ο Θ. Πάγκαλος.  Δηλαδή τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη που έπλεαν τον Ιανουάριου του 1996 στην περιοχή των Ιμίων ήταν έτοιμα να μπλοκάρουν ηλεκτρονικά τα οπλικά συστήματα των δύο πλευρών για να αποφευχθεί ο πόλεμος.  

Ο Θ. Πάγκαλος υποστήριξε ακόμη ότι ο ίδιος έπρεπε να κάνει διπλωματία με ανύπαρκτο στόλο. «Η δύναμη των Τούρκων ήταν σαφώς υπέρτερη. Υπήρχε συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας εάν γινόταν το μπραφ θα κλαίγανε μανούλες από την πλευρά μας» είπε με έμφαση.

Πηγή newsbeast.gr
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Loading... Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock!
Δήλωση Πάγκαλου: Στα Ίμια η Τουρκία είχε συντριπτική υπεροχή, θα κλαίγανε μανούλες Δήλωση Πάγκαλου: Στα Ίμια η Τουρκία είχε συντριπτική υπεροχή, θα κλαίγανε μανούλες Reviewed by George S on 6/16/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.