Κωνσταντινούπολη - 36 νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση των τζιχαντιστών

Σοκ από την νέα τρομοκρατική επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Ατατούρκ, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150.

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ η επίθεση, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Χθες το βράδυ, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων.


Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτό, που βρίσκεται έναν όροφο πιο κάτω.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Πηγή enikos.gr

Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κωνσταντινούπολη - 36 νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση των τζιχαντιστών Κωνσταντινούπολη - 36 νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση των τζιχαντιστών Reviewed by George S on 6/29/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.