Ήρθε για τουρισμό αλλά βρέθηκε στη φυλακή

Ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα για απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος Ουκρανικής Τράπεζας. 

Ο 56χρονος Ρώσος αιφνιδιάστηκε  όταν αστυνομικοί του αεροδρομίου Ηρακλείου του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, εκφράζοντας την δυσφορία του.

Πρώην μέλος της διοίκησης της Ουκρανικής Τράπεζας κατηγορείται για υπεξαίρεση-μαμούθ που υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ο 56χρονος φέρεται να μετέφερε τεράστια χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς εταιρειών που είχε ιδρύσει δήθεν ως δανειοδότηση, αλλά και σε προσωπικούς λογαριασμούς του.

Το ένταλμα εκδόθηκε το 2014 και κατά τον συλληφθέντα είχε εξάμηνη ισχύ. Τα χρόνια που ακολούθησαν συνέχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο, κάνοντας χρήση και του δεύτερου διαβατηρίου που κατέχει από το Ισραήλ.

Το βράδυ της Τρίτης έφθασε αεροπορικώς στο Ηράκλειο προκειμένου να συναντήσει την σύζυγο του, η οποία ήδη βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές.

Ο Ρώσος φέρεται να υποστηρίζει ότι είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες διευθέτησης της υπόθεσης, όμως το θέμα «πάγωσε» λόγω των άσχημων πολιτικών εξελίξεων ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουκρανία.

O 56χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και πλέον οι συνήγοροι του αναμένουν να συνεδριάσει το Συμβούλιο προκειμένου να  αποφανθεί αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ουκρανία. 


Πηγή ethnos.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ήρθε για τουρισμό αλλά βρέθηκε στη φυλακή Ήρθε για τουρισμό αλλά βρέθηκε στη φυλακή Reviewed by George S on 6/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.