Ξέρεις σε τι χρησιμεύει η μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του iPhone;

Τίποτε στο iPhone δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του και όλα είναι τοποθετημένα σε κάθε σημείο γα συγκεκριμένο λόγο και προς όφελος των χρηστών. 

Αυτό ισχύει και για μια μικρή τρύπα την οποία δεν έχουν παρατηρήσει ή αξιολογήσει οι περισσότεροι χρήστες, η οποία βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής. Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 5 ένα μικρό, αλλά σημαντικό στοιχείο ήρθε μαζί με την πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορεί να μην εξηγείται ο λόγος ύπαρξής του με την πρώτη ματιά αλλά αυτή η πολύ μικρή τρύπα στην κορυφή της συσκευής, στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, έχει μεγάλη χρησιμότητα. 

Οι περισσότεροι από τους χρήστες, όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα κουμπί reset, για επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως συνηθίζεται να υπάρχει σε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτή η απάντηση όμως απέχει από την πραγματικότητα αφού δεν υπάρχει τίποτα να πατήσεις και δεν θα συμβεί κάτι αν το αγγίξεις.

Αν αγαπάτε την ποιότητα του ήχου της συσκευής και το πώς σας ακούνε οι άλλοι, τότε μπορείτε να ευχαριστείτε αυτή τη μικροσκοπική τρύπα που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα και το φακό στο πίσω μέρος της συσκευής σας. 


Πρόκειται για ένα μικρόφωνο που δεν βρίσκεται εκεί τυχαία και έχει μια πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα: Η συσκευή διαθέτοντας περισσότερα από ένα μικρόφωνα, επιτρέπει στον ήχο της φωνής να έρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ένας εσωτερικός επεξεργαστής ουσιαστικά ανατέμνει τα δεδομένα του ήχου και αυτό για το χρήστη σημαίνει καλύτερης ποιότητας ήχο. Ο περιττός θόρυβος του περιβάλλοντος εξαλείφεται, ενώ ουσιαστικά μέσω αυτού βελτιώνεται όλη η λειτουργία των εφαρμογών που έχουν να κάνουν με ηχητικά σήματα όπως της Siri, του FaceTime κι άλλων.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα iPhones έχουν πολλά φανερά, αλλά και κρυφά χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζουν αρκετοί χρήστες ακόμη και αν έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα.


Πηγή koolnews.gr
Ξέρεις σε τι χρησιμεύει η μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του iPhone; Ξέρεις σε τι χρησιμεύει η μικρή τρύπα στο πίσω μέρος του iPhone; Reviewed by George S on 4:39 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.