Γέμισε πτώματα παραλία στη Λιβύη

Τουλάχιστον 117 πτώματα μεταναστών, κυρίως γυναικών και παιδιών, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε μια παραλία της πόλης Ζουάρα, στη δυτική Λιβύη, όπως ανακοίνωσε η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος σήμερα.

"Έχουν ξεβραστεί 117 πτώματα. Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες και τουλάχιστον έξι είναι παιδιά", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάμες αλ Μπουσέφι, ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου στη Ζουάρα.

Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί κι άλλο καθώς οι αρχές της πόλης ετοιμάζονται να επεκτείνουν τις έρευνές τους και σε άλλες παραλίες, κοντά στη Ζουάρα.

Σχεδόν 700 μετανάστες, ανάμεσά τους και περίπου 40 παιδιά, που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους, σε φρικτές συνθήκες, την περασμένη εβδομάδα σε τρία ναυάγια που συνέβησαν ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και μαρτυρίες επιζώντων.

Ο συνταγματάρχης Κάσεμ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν τα πτώματα των μεταναστών που βρέθηκαν χθες και σήμερα στη Ζουάρα επέβαιναν σε ένα από τα σκάφη που ναυάγησαν την περασμένη εβδομάδα.


Πηγή news.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Γέμισε πτώματα παραλία στη Λιβύη Γέμισε πτώματα παραλία στη Λιβύη Reviewed by George S on 6/04/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.