Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή επιθέσεων στο Euro, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα

Παρίσι, Γαλλία

H απειλή να διαπραχθούν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία «είναι υπαρκτή», όμως δεν πρέπει «να αφεθούμε ποτέ στον τρόμο», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης του Euro 2016.

«Αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου τρομοκρατική απειλή» αναγνώρισε ταυτόχρονα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στη σκιά της σύλληψης Γάλλου στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας με ένα πραγματικό οπλοστάσιο στην κατοχή του.

    Νέος συναγερμός στη Γαλλία

«Αυτή η απειλή [της τρομοκρατίας] θα υφίσταται, δυστυχώς, για πολύ καιρό» επισήμανε ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. «Επομένως πρέπει να λάβουμε όλα (τα μέτρα) που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία» προσέθεσε.

Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 130 νεκρούς, «έχει θέσει σε ισχύ όλα τα μέσα προκειμένου να εγγυηθεί» την ασφάλεια της διοργάνωσης, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να συρρεύσουν 7 εκατομμύρια οπαδοί το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ολάντ, «κανείς δεν θα κατανοούσε» εάν οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους- που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τρίτη- και των κυβερνητών της Air France- που έχουν προκηρυχθεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο- εμποδίσουν τους θεατές να ταξιδέψουν μεταξύ των 10 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

«Καταγράφουμε πρόοδο για να καταλήξουμε σε μια λύση» στη διαμάχη με την Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF), επισήμανε.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στους κόλπους της οποίας ξέσπασε αντιπαράθεση αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά περί «ρατσισμού» εκ μέρους του προπονητή της, ο Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να «επικεντρωθούν στους αγώνες». Προέτρεψε δε τους παίκτες «να μην επιτρέπουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή».


Πηγή in.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή επιθέσεων στο Euro, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή επιθέσεων στο Euro, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα Reviewed by George S on 6/06/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.