Με ποιο τρόπο θα γλιτώσουν οι φορολογούμενοι τις καταθέσεις τους από κατάσχεση

Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς του είναι πλέον πολλοί φορολογούμενοι που έχουν οφειλές στο Δημόσιο.

Μάλιστα οι κατασχέσεις από τους λογαριασμούς που έχουν γίνει, ξεπερνούν τις 428.000.
Ενδεικτικοί της κατάστασης είναι οι αριθμοί των κατασχέσεων ανά ΔΟΥ στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, όπως κατέγραψε το Πρώτο Θέμα και ο Κωστης Πλάντζος.

Οι πρωταθλήτριες εφορίες στις κατασχέσεις

    Ζ' Θεσσαλονίκης 16.288 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Μυτιλήνης 15.000 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Κατερίνης 12.993 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Ιωαννίνων 12.935 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Σερρών 12.334 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Πάτρας 12.300 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Γλυφάδας 11.963 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης 11.755 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Σπάρτης 9.784 κατασχέσεις
    ΔΟΥ Κορίνθου 5.124 κατασχέσεις

Πώς θα γλιτώσετε την κατάσχεση

 
Η αναγκαστική είσπραξη από την εφορία μπορεί να αποφευχθεί, αρκεί οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στις παρακάτω κινήσεις:

  •     Δήλωση μέσω της ειδικής εφαρμογής του taxisnet του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού. Ο πολίτης θα πρέπει απλά να δηλώσει τον IBAN και αυτόματα η εφορία ενημερώνει την τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες έχουν ακατάσχετο όριο ως 1.250 ευρώ σε αυτόν τον λογαριασμό.
  •     Εάν ο πολίτης έχει πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς σε μία ή περισσότερες τράπεζες να μοιράσει στους λογαριασμούς αυτούς ποσά ως 50 ευρώ. Ο νόμος προβλέπει ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση υπολοίπου έως 50 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής.
  •     Ρύθμιση των οφειλών πάνω από 500 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή μέσω taxisnet γίνεται η σχετική αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 12 δόσεων.
  •     Ρύθμιση οφειλών ακόμη και εάν αυτές δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Για να γίνει αυτό ο πολίτης πρέπει να πάει στην εφορία και να καταθέσει σχετική αίτηση.
Πηγή: iefimerida.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Με ποιο τρόπο θα γλιτώσουν οι φορολογούμενοι τις καταθέσεις τους από κατάσχεση Με ποιο τρόπο θα γλιτώσουν οι φορολογούμενοι τις καταθέσεις τους από κατάσχεση Reviewed by George S on 6/20/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.