Αιγαίο: Η παρουσία του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί

Τη μέχρι τώρα επιτυχία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

 Ο κ. Καμμένος  σημείωσε πως υπάρχει η «γενική αποδοχή» ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μικράς Ασίας, έχει στεφθεί «με απόλυτη επιτυχία», μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές, από 5.000 έως 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ημέρα σε 0 έως 25, με ορισμένες εξαιρέσεις.

«Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συμμάχους, από την πλευρά της Τουρκίας υπήρχε η εκτίμηση ότι θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι επιχειρήσεις μετά τη Σύνοδο της Βαρσοβίας.

«Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει, από την πρώτη στιγμή, αυτήν τη συμφωνία είχε από τη μία μεριά τον στόχο που επιτεύχθηκε, να σταματήσουν δηλαδή οι μεταναστευτικές ροές και από την άλλη, οι ίδιοι οι σύμμαχοι να έχουν ιδίοις όμμασι άποψη για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο, ιδιαίτερα με τις παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις και τη συμπεριφορά, εν γένει, της Τουρκίας ως συμμάχου έναντι ενός άλλου συμμάχου, της Ελλάδας», επισήμανε ο κ. Καμμένος και σχολίασε: «Αυτό ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει την Ελλάδα».

«Ελπίζω και εύχομαι και είμαι, μπορώ να πω, σίγουρος ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν, προς όφελος όλης της Ευρώπης, για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, που δεν οδηγούν πουθενά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα της Μεσογείου, ο κ. Καμμένος  δήλωσε ότι «η ελληνική προσπάθεια, εδώ και 17 μήνες, για έναν άξονα σταθερότητας με χώρες συμμάχους, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία προς τα βόρεια, αλλά και χώρες εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία προς τα νότια, αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας στη Μεσόγειο. Αναβαθμίζει, επίσης, τον ρόλο της Κύπρου, η οποία συμμετέχει σε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής».


Πηγή enikos.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Αιγαίο: Η παρουσία του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί Αιγαίο: Η παρουσία του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί Reviewed by George S on 6/15/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.