Βουλή: Καταψηφίστηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας για το ασφαλιστικό

Βουλή: Καταψηφίστηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας για το ασφαλιστικό

Η βουλή καταψήφισε το Σάββατο (7/5) την αίτηση αντισυνταγματικότητας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ξεκινώντας δε την τοποθέτησή του υπενθύμισε όσα έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 όταν κατέθεσε η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το δικό της ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος το νομοσχέδιο υπονομεύει την αναλογικότητα, την βιωσιμότητα και την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλα και την υποχρέωση του Κράτους να παρέχει κοινωνική ασφάλιση.

«Επιβαρυνόμαστε ανάλογα με τις δυνάμεις μας», ήταν η απάντηση του υπουργού εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Αυτό λέει το σύνταγμα, αυτό που κάνουμε είναι να εφαρμόζουμε το σύνταγμα για πρώτη φορά», είπε ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει «υπέρμετρη επιβάρυνση» στους ασφαλισμένους.

Η συζήτηση για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής (8/5) με την ψηφοφορία στη Βουλή.


Πηγή www.newsbomb.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Βουλή: Καταψηφίστηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας για το ασφαλιστικό Βουλή: Καταψηφίστηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας για το ασφαλιστικό Reviewed by George S on 5/07/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.