Το Tetris βελτιώνει τη σεξουαλική μας υγεία!

Μπορεί να μην το είχατε φανταστεί ποτέ, αλλά ένα απλό παιχνίδι όπως το Tetris μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλλετε την… σεξουαλική σας ανησυχία.

Θεωρείστε σεξουαλικά αγχώδης; Δοκιμάστε να παίξετε Tetris. Μία επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κλασικό αυτό παιχνίδι  μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλετε αυτήν  την διαταραχή.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Addictive Behaviours, το Tetris δεν βοηθάει μόνο στην καταπολέμηση της σεξουαλικής ανησυχίας αλλά και του άγχους που σχετίζεται με το κάπνισμα και την διατροφή.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμο του  Playmouth. Σε αυτήν συμμετείχαν 31 φοιτητές οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να αναφέρουν τις επιθυμίες τους 7 φορές την ημέρα μέσω αυτής της μεθόδου.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς  πέρα από την μείωση των επιθυμιών τους το Tetris μείωνε και τα επίπεδα της ανησυχίας τους.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Τζάκι Αντράντε του Πανεπιστημίου του  Plymouth, αυτή η επίδραση του Tetris υφίσταται διότι η επιθυμία περιλαμβάνει την οπτικοποίηση της εμπειρίας ή την αφοσίωση στην επιθυμούμενη εμπειρία. Παίζοντας ένα παιχνίδι σαν αυτό, οι νοητικές διεργασίες που ενεργοποιούνται για την οπτικοποίηση της εμπειρίας εστιάζουν στο παιχνίδι. Έτσι, είναι δύσκολο να παίζει κανείς Tetris και ταυτόχρονα να φαντάζεται κάτι άλλο.


Πηγή koolnews.gr
Το Tetris βελτιώνει τη σεξουαλική μας υγεία! Το Tetris βελτιώνει τη σεξουαλική μας υγεία! Reviewed by George S on 10:12 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.