Τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε πολύ αυστηροί με τα παιδιά σας

Πώς θα καταλάβετε ότι ίσως ξεπεράσατε τα όρια

Αν το 4χρονο παιδάκι σας γίνεται αυθάδης στο τραπέζι, τι κάνετε; Του δίνετε τον χρόνο του να ηρεμήσει ή του απαγορεύετε να παίξει με ένα αγαπημένο παιχνίδι; Και τι γίνεται με το 6χρονο παιδί σας που πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού και αρνείται να κάνει τα μαθήματά του; Το απαγορεύεται να δει τηλεόραση ή να παίξει play – station; Και πώς αντιμετωπίζετε τα παιδιά στην εφηβεία που αρχίζουν να βγαίνουν και να επιστρέφουν σπίτι ώρες που θα έπρεπε ήδη να κοιμούνται;

Αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα έρχονται όλοι οι γονείς και λογικό είναι να αναρωτιούνται τι είδους τεχνικές να χρησιμοποιήσουν για να επιβληθούν στα παιδιά τους.

Η αλήθεια είναι πάντως πώς στην εποχή μας, οι γονείς έχουν την τάση να μην είναι αρκετά αυστηροί με τα παιδιά τους και ο καθένας προσπαθεί να είναι φίλος. Αυτό επειδή είναι γνωστό πλέον πως η υπερβολική αυστηρότητα μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες των παιδιών να κάνουν το σωστό. Σε κάθε περίπτωση αν αναρωτιέστε μήπως εξαντλείτε στην αυστηρότητά σας πάνω στα παιδιά, εδώ είναι 8 σημάδια που το επιβεβαιώνουν καθώς και προτάσεις για το τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Έχετε πάρα πολλούς κανόνες

Είναι σημάδι ότι παραείστε αυστηροί – ακόμα κι αν είναι για καλό – αν έχετε πάρα πολλούς κανόνες τους οποίους δεν μπορείτε να επιβάλλετε. Αντιθέτως αν έχετε λίγους κανόνες, είναι ευκολότερο να δείξετε συνέπεια. 


Περισσότερα στο baby.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε πολύ αυστηροί με τα παιδιά σας Τα σημάδια που δείχνουν ότι είστε πολύ αυστηροί με τα παιδιά σας Reviewed by George S on 5/06/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.