Έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσουμε το φαγητό που θα πετάγαμε!!!

Mερικές πρακτικές συμβουλές για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις τροφές που αγοράζετε και μαγειρεύετε

Τα απορρίμματα των τροφίμων με νούμερα

Οι περισσότεροι δεν αντιλαμβανόμαστε πόσα τρόφιμα καταλήγουν στο σκουπιδοντενεκέ του σπιτιού κάθε εβδομάδα, από φαγητό που είτε έχει χαλάσει, είτε έχει περισσέψει. Υπολογίζεται πως το 40% των τροφίμων που προορίζονται για το τραπέζι μας δεν θα καταναλωθεί ποτέ, ενώ το ύψος των διατροφικών απορριμάτων έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με τη δεκαετία του 1970. Τα οφέλη από την μείωση των «περισσευμάτων» της κουζίνας δεν αγγίζουν μόνο την τσέπη μας, αλλά και τη παγκόσμια κοινότητα. 


Υπολογίζετε πως τα τρόφιμα τα οποία «χάνονται» φτάνουν για να ταΐσουν 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν τόσο σε κοινωνικό επίπεδα, αλλά και σε επίπεδο βιομηχανίας τροφίμων είναι πολλά και απαιτούν συντονισμένη προσπάθεια. Κάθε βήμα όμως προς τη σωστή κατεύθυνση είναι σημαντικό, ακόμα και εάν αυτό ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι, από το δικό μας πιάτο.

Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις τροφές που αγοράζετε και μαγειρεύετε, αλλά και για να βάλετε και εσείς το δικό σας λιθαράκι στην αντιμετώπιση του φαινομένου των οικιακών απορριμμάτων. 


Συνέχεια στο news247.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσουμε το φαγητό που θα πετάγαμε!!! Έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσουμε το φαγητό που θα πετάγαμε!!! Reviewed by George S on 5/30/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.