Πρέπει να φοράς σουτιέν στον ύπνο ή όχι;

Αρκετές γυναίκες, κυρίως όσες έχουν αρκετά μεγάλο στήθος, νιώθουν ανασφάλεια όταν πρέπει να αποχωριστούν την υποστήριξη που τους παρέχει το σουτιέν, ακόμη κι όταν είναι χαλαρές στο σπίτι τους ή όταν κοιμούνται.  

Είναι βλαβερή αυτή η συνήθεια ή όχι; Ποια η γνώμη των ειδικών;  
«Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που να υποδεικνύουν ότι οποιοσδήποτε τύπος σουτιέν ή ένα στενό σουτιέν προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα», δηλώνει η Χόλι Πέντερσον, διευθύντρια Υπηρεσιών Μαστού στην Κλινική του Κλίβελαντ.

Ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος είναι ότι το σουτιέν στον ύπνο συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, ωστόσο τα διαθέσιμα δεδομένα δεν συναινούν προς την κατεύθυνση αυτή. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2014 στο Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ έδειξε ότι καμία παράμετρος που σχετίζεται με το σουτιέν (π.χ. μέγεθος σουτιέν, συχνότητα εφαρμογής, μπανέλες, ηλικία έναρξης χρήσης σουτιέν) δεν συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου στο μαστό.

Πηγή: onmed.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πρέπει να φοράς σουτιέν στον ύπνο ή όχι; Πρέπει να φοράς σουτιέν στον ύπνο ή όχι; Reviewed by George S on 5/01/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.