Η σωστή διατροφή για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πλησιάζουν οι Πανελλήνιες και είστε έτοιμοι να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει και να απολαύσετε στη συνέχεια ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι! 

Πώς όμως θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας σ’ αυτή του την προσπάθεια; Μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη σε κάθε περίοδο της ζωής μας, πόσο μάλλον τη στιγμή που θέλουμε να αποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Και με τον όρο «ισορροπημένη διατροφή» δεν εννοούμε φυσικά καμία πολύπλοκη χημική εξίσωση. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η κατανάλωση 2-3 φρούτων και αντίστοιχης ποσότητας λαχανικών  μαζί με 1-2 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, 2-3 φορές την εβδομάδα όσπρια και άλλες 2 τουλάχιστον λιπαρό ψάρι και η προτίμηση των δημητριακών ολικής άλεσης και του ελαιολάδου είναι κάποια βασικά γνωρίσματα που όλοι λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας. Γιατί λοιπόν να μην τα εφαρμόσουμε; Κι αν ήδη κάνετε τα περισσότερα απ’ αυτά και θέλετε να προσφέρετε κάτι ακόμα στον οργανισμό σας, εδώ είναι κάποιες βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Βοηθάω το μυαλό μου για να με βοηθήσει κι αυτό…

Το μυαλό είναι, όπως ίσως όλοι θα συμφωνούσαν, το βασικότερο όπλο του μαθητή απέναντι στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Θυμάται όλες τις πληροφορίες που του δίνουμε, τις επεξεργάζεται και βρίσκεται κάθε στιγμή σε ετοιμότητα να λύσει ένα νέο πρόβλημα. Αξίζει λοιπόν να το τροφοδοτήσουμε με ό,τι χρειάζεται.

Περισσότερα στο alfavita.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Η σωστή διατροφή για τις Πανελλαδικές εξετάσεις Η σωστή διατροφή για τις Πανελλαδικές εξετάσεις Reviewed by George S on 5/06/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.