Κεράσια: Υπέροχη γεύση και πηγή βιταμινών

Κατακόκκινα και ζουμερά, τα κεράσια είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας. 

Το χρώμα τους οφείλεται στη χρωστική ουσία ανθοκυάνη, ένα διατροφικό αντιοξειδωτικό που παίζει προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο σε πλήθος ασθενειών, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. 

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, σε βιταμίνες του Β συμπλέγματος, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ενώ περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, χαλκού και πρωτεϊνών.

Οι φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φυτοστερόλες και περιέχονται σε υψηλή συγκέντρωση βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, ενώ όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. 


Ακόμη βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών και ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

  
Περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού συστήματος αλλά και θρεπτικές ουσίες που έχουν ιδιότητες καθαρισμού και οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι βοηθούν το συκώτι και τα νεφρά να απαλλαγούν από την τοξικότητα. 

Τέλος ενισχύουν το ανοσοποιητικού σύστημα, επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και είναι μία πολύ καλή επιλογή για δίαιτα, αφού έχουν μικρή θερμιδική απόδοση και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού.

Πηγή enallaxnews.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Κεράσια: Υπέροχη γεύση και πηγή βιταμινών Κεράσια: Υπέροχη γεύση και πηγή βιταμινών Reviewed by George S on 5/18/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.