Η Cosco επιθυμεί δικό της σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα

Κορυφαίες διεργασίες που υπακούουν στην σπουδαιότητα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα, κρύβει η απόφαση της Κινεζικής Cosco να αναπτύξει αυτοτελή παρουσία στην αγορά του σιδηροδρόμου.

Μετά την σύμπραξη των Αυστριακών σιδηροδρόμων της Rail Gargo Logistics Austria και της ελληνικής Goldair, που θα αναπτύξουν το δικό τους δίκτυο, η Cosco σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές, βρίσκεται πίσω από την "Pireus Europe Asia Rail Logistics". Πρόκειται για την εταιρεία που υπέβαλε πριν από περίπου ένα μήνα, φάκελο στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμου (ΡΑΣ) για να λάβει σιδηροδρομική άδεια, απόφαση με την οποία επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η «απόσυρσή» της από την διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λίγες εβδομάδες πριν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την αβέβαιη ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και αναγκαία προϋπόθεση για να μην επιστρέψει η χώρα μας στην ΕΕ κρατικές ενισχύσεις 800 εκ. ευρώ, η Cosco μετά την απόβαση στον ΟΛΠ, εμφανίζεται έτοιμη να αναδιατάξει το επιχειρηματικό τοπίο του σιδηροδρόμου, αποτελώντας κύριο ρυθμιστή της σιδηροδρομικής αγοράς των εμπορευματικών μεταφορών.

Πηγή koolnews.gr
Η Cosco επιθυμεί δικό της σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα Η Cosco επιθυμεί δικό της σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα Reviewed by George S on 5/16/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.