Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

Πώς φτάσαμε στο "Grexit" από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τουλάχιστον ένα χρόνο 

Χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραμείνει η Ελλάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που από την ίδρυση της ΔΟΕ το 1894 η «μητέρα» των Ολυμπιακών δεν θα έχει μέλος στη Λωζάνη ενώ οι πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πως οι ιθύνοντες του «κλαμπ των Αθανάτων» πήραν την απόφαση καθώς δυσαρεστήθηκαν από τις πιέσεις που άσκησαν κάποιοι εκ των Ελλήνων υποψηφίων. 

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έστειλαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Ρίο, δεν θα ενταχθεί κανένας Ελληνας στη ΔΟΕ. Η επίσημη θέση κάνει λόγο για πληθώρα Ελλήνων υποψηφίων. Επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογής είναι η πριγκίπισσα Αννα του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η Επιτροπή ετοιμάζει τις προτάσεις για τη ΔΟΕ, ενώ την τελική απόφαση την παίρνει η Γενική Συνέλευση. Υποψήφιοι για τη θέση του «Αθανάτου» είναι τα μέλη της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, Ισίδωρος Κούβελος, Στέλιος Αγγελούδης και Πέτρος Συναδινός. Η χώρα μας έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ από τις αρχές του 2016 όταν ο Λάμπης Νικολάου αποχώρησε λόγω υπέρβασης του ηλικιακού ορίου. Υπάρχουν δύο επίτιμα (ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Λάμπης Νικολάου) αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. 

Πηγή: lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Reviewed by George S on 5/13/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.