Πρωτοβουλία για να χρησιμοποιηθούν παλιοί υπολογιστές σε σχολεία

"Donate your laptop" για να αναβαθμιστεί και να διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές 

H Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Δίκτυο Πολιτών ΣυνΑθηνά και η Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδας (Hellug), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ξεκινούν τη δράση "Donate your laptop" (Χάρισε τον φορητό υπολογιστή σου). 

Στόχος της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση παλαιών φορητών υπολογιστών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιτραπέζιων (desktops), η αναβάθμιση τους με ελεύθερο λογισμικό, και η δωρεάν διανομή τους σε μαθητές, φοιτητές και σχολεία που θέλουν να τους αξιοποιήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ο υπολογιστής πρέπει να λειτουργεί (παρά τα όποια προβλήματά του) και να διαθέτει το φορτιστή του. Στον υπολογιστή θα εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, η σουίτα γραφείου LibreOffice κλπ. Αφού συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός υπολογιστών, θα παραδοθούν σε δικαιούχους και σχολεία μαζί με οδηγίες χρήσης.

Ακόμα θα χρειασθούν παλαιοί σκληροί δίσκοι των 2,5 ιντσών και μνήμες RAM ως ανταλλακτικά για λάπτοπ. Όποιος επιθυμεί να δωρίσει τον παλιό υπολογιστή του, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα στη διεύθυνση: https://ellak.gr/drasi-donate-your-laptop/. 

Πηγή: www.lifo.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πρωτοβουλία για να χρησιμοποιηθούν παλιοί υπολογιστές σε σχολεία Πρωτοβουλία για να χρησιμοποιηθούν παλιοί υπολογιστές σε σχολεία Reviewed by George S on 5/26/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.