ΔΝΤ: Ευάλωτη σε αρνητικές εξελίξεις η παγκόσμια οικονομία

Για ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης στην παγκόσμια κάνει λόγο στις προβλέψεις του το ΔΝΤ οι οποίες δημοσιεύονται στο νέο World Economic Outlook, σύμφωνα με τις οποίες η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχιστεί αλλά θα αφήσει την παγκόσμια οικονομία περισσότερο εκτεθειμένη σε αρνητικές εξελίξεις.

Πιο αναλυτική οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία κάνουν λόγο για ανάπτυξη 3,1 έως 3,2% στην παγκόσμια οικονομία, ενώ για το 2017 γίνεται πρόβλεψη για ανάπτυξη ύψους 3,5%.

Οι υποβαθμισμένες προβλέψεις αντανακλούν μία επιβράδυνση σε όλες τις χώρες επισημαίνεται στην έκθεση.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνονται επίσης και οι διάφοροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε οικονομικοί είτε μη οικονομικοί.

Έναν μεγάλο κίνδυνο αποτελούν οι απότομες ρευστοποιήσεις επισφαλών περιουσιακών στοιχείων, η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, των εμπορευμάτων κτλ.

Ένας άλλος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι και η αστάθεια που παρατηρείται σε διάφορες χώρες όπως για παράδειγμα η Συρία με αποτέλεσμα εκατομμύρια πρόσφυγες να οδεύουν προς την Ευρώπη.

Η έκθεση κάνει λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή», ενώ αναφορά γίνεται στον ολοένα και αυξανόμενο εθνικισμό που παρατηρείται στις χώρες της ΕΕ.

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε κρίση Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ έχει θέσει το κράτος σε εγρήγορση, όχι σε συναγερμό» επισημαίνεται στην έκθεση. 


Πηγή huffingtonpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
ΔΝΤ: Ευάλωτη σε αρνητικές εξελίξεις η παγκόσμια οικονομία ΔΝΤ: Ευάλωτη σε αρνητικές εξελίξεις η παγκόσμια οικονομία Reviewed by George S on 5/02/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.