Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα κινδυνεύσουν από πλημμύρες έως το 2060

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως μπορεί να κινδυνεύσουν από καταστροφικές πλημμύρες στις παράλιες περιοχές μέχρι το 2060 λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης του πληθυσμού, προειδοποιεί μελέτη της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Christian Aid.

«Η ταχεία αύξηση των αστικών πληθυσμών κατά μήκος των ακτογραμμών σε όλο τον κόσμο --ένα αποτέλεσμα της φυσικής αύξησης του πληθυσμού και της οικονομικής μετανάστευσης-- σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες απειλές από την κλιματική αλλαγή, θα θέσουν σε κίνδυνο περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους λόγω των πλημμυρών στις παράκτιες περιοχές μέχρι το 2060», επισημαίνει η έκθεση.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις χώρες που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τέτοιες τάσεις. Μεγάλες πόλεις της Ασίας όπως η Καλκούτα, η Μουμπάι (Βομβάη), η Ντάκα, η Γκουανγκτζού, η Σανγκάη, η Μπανγκόκ και στις ΗΠΑ το Μαϊάμι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των πλέον εκτεθειμένων αστικών κέντρων στις πλημμύρες που θα πλήξουν παράκτιες περιοχές, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

    Τον Δεκέμβριο του 2015, μια πρωτοφανής συμφωνία για την κλιματική αλλαγή επιτεύχθηκε στη διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι (COP21). Η συμφωνία ανάμεσα σε 195 χώρες έχει στόχο τον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η κύρια αιτία για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική και την άνοδο της στάθμης της επιφάνειας της θάλασσας.


Πηγή huffingtonpost.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα κινδυνεύσουν από πλημμύρες έως το 2060 Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα κινδυνεύσουν από πλημμύρες έως το 2060 Reviewed by George S on 5/17/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.