Μπανγκλαντές: 12χρονο κορίτσι πάσχει από το «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου»

Η 12χρονη Μπίθι Αχτάρ από το Μπανγκλαντές πάσχει από το σπάνιο «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου», με αποτέλεσμα ολόκληρο το σώμα της, όπως και το πρόσωπο της, να είναι καλυμμένο με πυκνή τριχοφυΐα.  

Η 27χρονη μητέρα του κοριτσιού δηλώνει πως το σώμα της κόρης της ήταν καλυμμένο με την πυκνή τριχοφυΐα που μοιάζει με γούνα από τότε που γεννήθηκε.

  
Οι γονείς του κοριτσιού αναζήτησαν τη συμβουλή αρκετών γιατρών, όμως κανένας δεν κατάφερε να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα –το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερα έντονο– τουλάχιστον όμως κατάφεραν να σταματήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της τριχοφυΐας.  Εδώ και ένα χρόνο περίπου, καθώς το κορίτσι πλησιάζει στην εφηβεία, η μητέρα της παρατήρησε ότι το στήθος της άρχισε να αναπτύσσεται σε υπερβολικό βαθμό. Μέσα σε λίγους μήνες, το στήθος τής Μπίθι μεγάλωσε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να σταθεί όρθια από το βάρος και πονούσε τρομερά.  

Ο Δρ Φαρίντ Ουντίν από το Ορμονολογικό Τμήμα του νοσοκομείου της Ντάκα εκτιμά ότι τα προβλήματα της Μπίθι οφείλονται σε σοβαρή ορμονική διαταραχή. Η φαρμακευτική αγωγή θα βοηθήσει έως ένα βαθμό να αντιμετωπιστούν, ωστόσο θα χρειαστεί αναλυτική εξέταση του ιατρικού ιστορικού της ώστε να εντοπιστούν οι βαθύτερες αιτίες και να ξεκινήσει εξειδικευμένη θεραπεία.  

Πηγή: onmed.gr

Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Μπανγκλαντές: 12χρονο κορίτσι πάσχει από το «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου» Μπανγκλαντές: 12χρονο κορίτσι πάσχει από το «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου» Reviewed by George S on 5/07/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.