Έξυπνες συμβουλές για ένα υπέροχο αλλά και "ισορροπημένο" Πασχαλινό τραπέζι!

Την ημέρα του Πάσχα μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία και το βάρος σας τις μέρες αυτές, χωρίς να απέχετε από το πασχαλινό τραπέζι αρκεί να τηρήσετε της παρακάτω συμβουλές.

• Να τρώμε «συγκεντρωμένα». Όχι στο τσιμπολόγημα όρθιοι χωρίς να καθόμαστε στο τραπέζι, όπου συνήθως τρώμε πιο συγκροτημένα.
• Να προτιμήσουμε κατσίκι αντί για αρνί, καθώς έχει λιγότερο λίπος. Αν πάλι δεν τα καταφέρουμε και καταλήξουμε στο αρνί ας αφαιρέσουμε την πέτσα και ας φάμε μικρή ποσότητα.
• Να αποφύγουμε το ψωμί. Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει πλούτο εδεσμάτων, άρα δε χρειαζόμαστε ψωμί για να χορτάσουμε. Στην περίπτωση που δεν το αποχωριζόμαστε ας αρκεστούμε σε μία λεπτή φέτα.
• Να συνοδεύσουμε το κρέας με άφθονη σαλάτα. Οι σαλάτες «προάγουν» το αίσθημα κορεσμού, ενώ ταυτόχρονα είναι και υγιεινές λόγω του πλούτου τους σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Όλα αυτά χωρίς την προσθήκη πολλών θερμίδων.
• Να βάλουμε την άφθονη σαλάτα μας, έτσι μειώνουμε το …χώρο για τα θερμιδογόνα εδέσματα… και να μη ξεχάσουμε να σερβιριστούμε εξαρχής από όλα για να αποφύγουμε τα περιττά τσιμπολογήματα.
• Να προσέξουμε την κατανάλωσή του αλκοόλ.  Προτεινόμενο ποτό είναι το κρασί ή και η μπύρα, ειδικά για τα άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Ας μην καταναλώσουμε αλκοόλ πριν από το γεύμα καθώς μπορεί να μας «ανοίξει» την όρεξη.
• Να τρώμε αργά για τη διευκόλυνση της πέψης, αλλά και για να χορτάσουμε πιο γρήγορα.


Προσοχή να μην  αλατίζουμε το φαγητό μας. Το αρνί και τα εδέσματα, είναι συνήθως ήδη «υπεραλατισμένα».


 Πηγή: dimokratiki.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έξυπνες συμβουλές για ένα υπέροχο αλλά και "ισορροπημένο" Πασχαλινό τραπέζι! Έξυπνες συμβουλές για ένα υπέροχο αλλά και "ισορροπημένο" Πασχαλινό τραπέζι! Reviewed by George S on 4/30/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.