"Φρενάρει" η βρετανική οικονομία

Έχασε τη δυναμική της κατά το πρώτο τρίμηνο η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με σημερινή προκαταρκτική εκτίμηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS). 

Η ανάπτυξη εμφάνισε μια επιβράδυνση που οι φορείς χάραξης πολιτικής αναμένουν ότι θα συνεχιστεί καθώς η χώρα βρίσκεται ενόψει μιας απόφασης για τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

Η ONS ανέφερε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε 0,4% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, έπειτα από ανάπτυξη 0,6% που εμφάνισε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Σε ετήσια βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε 1,6% από 2,4% το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η επιβράδυνση της περιόδου οδηγήθηκε κυρίως από μια βουτιά στις μεταποιήσεις και τις κατασκευές, η οποία αντιστάθμισε την συνεχιζόμενη ανάπτυξη στον κυρίαρχο βρετανικό τομέα των υπηρεσιών.

Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν πως οι οικονομία θα χάσει δυναμική στο τρίμηνο, επικαλούμενοι την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς και μια ανομοιογενή ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία.

Κάποιοι υπαινίχθηκαν επίσης πως η αβεβαιότητα που περιβάλλει το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου έχει πλήξει την ανάπτυξη, ωστόσο αξιωματούχοι της ONS τόνισαν σήμερα ότι δεν υπάρχουν ισχυρές σχετικές ενδείξεις βάσει της προκαταρκτικής τους εκτίμησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να δημοσιεύσουν μια πρώτη εκτίμηση για την ανάπτυξη του τριμήνου την Πέμπτη, ενώ η ευρωζώνη έχει προγραμματίσει τη δημοσιοποίηση των δικών της στοιχείων για την Παρασκευή


Πηγή ethnos.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
"Φρενάρει" η βρετανική οικονομία "Φρενάρει" η βρετανική οικονομία Reviewed by George S on 4/28/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.