Πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα στα 50 πρώτα της Ευρώπης

Ποια είναι τα πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα που διακρίθηκαν. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 

Πέντε ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα διακρίθηκαν μεταξύ των 50 πρώτων της Ευρώπης για τις επιδόσεις τους στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επικαλούμενο πρόσφατη δημοσίευση της ΕΕ «Horizon 2020 Monitoring Report».  

Αναλυτικά, τα πέντε ερευνητικά κέντρα που διακρίθηκαν είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος), το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και το «Αθηνά» Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.  

Η διάκριση των 5 ελληνικών ερευνητικών κέντρων καταδεικνύει τον δυναμισμό της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας πάνω στην οποία οικοδομείται η Οικονομία της Γνώσης που στόχο έχει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πηγή news247.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα στα 50 πρώτα της Ευρώπης Πέντε ελληνικά ερευνητικά κέντρα στα 50 πρώτα της Ευρώπης Reviewed by George S on 4/24/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.