Απίστευτο: Απολίθωμα μητέρας με μωρό στην αγκαλιά

Αρχαιολόγοι στην Ταϊβάν ανακάλυψαν ανθρώπινο απολίθωμα ηλικίας 4.800 ετών, το οποίο ανήκει σε μητέρα που κρατά στην αγκαλιά το βρέφος της, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του μουσείου της Ταϊβάν.

Τα 48 λείψανα, η εκταφή των οποίων έγινε σε τάφους στην περιοχή Ταϊτσουνγκ, αποτελούν το αρχαιότερο ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης στην κεντρική Ταϊβάν.

Η πιο εντυπωσιακή ανακάλυψη ήταν ο σκελετός νεαρής μητέρας που κοιτάζει προς τα κάτω το βρέφος το οποίο κρατά στα χέρια της.

«Οταν έγινε η εκταφή, όλοι οι αρχαιολόγοι και τα μέλη του προσωπικού έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ο λόγος; Η μητέρα κοίταζε προς το μωρό που κρατούσε στα χέρια της», δήλωσε ο Τσου Γούει Λι, έφορος στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Επιστήμης της Ταϊβάν.

Η ανασκαφή ξεκίνησε τον Μάιο του 2014 και χρειάστηκε ένας χρόνος για την ολοκλήρωσή της.

Η ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί η χρονολογία των απολιθωμάτων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και τα απολιθώματα πέντε παιδιών.


Πηγή tanea.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Απίστευτο: Απολίθωμα μητέρας με μωρό στην αγκαλιά Απίστευτο: Απολίθωμα μητέρας με μωρό στην αγκαλιά Reviewed by George S on 4/27/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.