Έδωσαν 1600 ευρώ για έναν κολοκυθόσπορο

Το λευκό σποράκι έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία αφού προέρχεται από μια... διάσημη κολοκύθα

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τους κολοκυθόσπορους (τον γνωστό μας πασατέμπο) ένα μάλλον φτωχικό σνακ, προσιτό ακόμα και στους πιο αδύναμους οικονομικά, ίσως άλλαζαν γνώμη αν μάθαιναν ότι πρόσφατα ένα από αυτά τα λευκά σποράκια πωλήθηκε πρόσφατα έναντι 1615 ευρώ.

Αυτό ακριβώς είναι το αστρονομικό ποσό που κατέβαλε το φυτώριο Thompson & Morgan για να εξασφαλίσει έναν από τους πολύτιμους σπόρους της μεγαλύτερης κολοκύθας στον κόσμο, την οποία καλλιέργησε το 2014 ένας Ελβετός αγρότης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η πελώρια αυτή κολοκύθα είχε βάρος 1054 κιλά και περιείχε σπόρους που φτάνουν σε μήκος τα πέντε εκατοστά. Αυτοί οι σπόροι, όπως είναι φυσικό, έχουν γίνει πλέον ανάρπαστοι στα φυτώρια της Βρετανίας (και όχι μόνο) τα οποία φιλοδοξούν να σπάσουν το ρεκόρ, παράγοντας μια ακόμα μεγαλύτερη κολοκύθα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το φυτώριο Thompson & Morgan αγόρασε πρόσφατα τον κολοκυθόσπορο σε μια ειδική δημοπρασία και ανέθεσε την καλλιέργειά του στον Matthew Oliver, έναν γεωπόνο της Βασιλικής Εταιρίας Φυτοκόμων, ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Independent, ο στόχος του είναι οι κολοκύθες του να έχουν φτάσει το επιθυμητό μέγεθος μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, οπότε και είναι η επίσημη ημερομηνία ζυγίσματος. «Η πίεση είναι πελώρια. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν γενναία ή ανόητη ιδέα να δεχθώ αυτήν την πρόκληση, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να τα καταφέρω», τόνισε ο γεωπόνος.


Πηγή protothema.gr
Loading... Please disable Adblock!
Loading... Please disable Adblock!
Έδωσαν 1600 ευρώ για έναν κολοκυθόσπορο Έδωσαν 1600 ευρώ για έναν κολοκυθόσπορο Reviewed by George S on 4/27/2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.